Alapítvány

Alapítvány

A Schönherz Kollégiumért Alapítvány 1990-ben alakult, 2004 óta pedig közhasznúan működő szervezet. Nagyon fontos feladatunknak tartjuk a kollégiumban működő szakmai öntevékeny körök, valamint a pezsgő közélet támogatását, így minden évben több nagyobb beruházás, rendezvény létrejöttéhez hozzájárulunk.

Az Alapítvány kuratóriumát a Küldött Gyűlés javasolja, majd az alapító, dr. Slezsák István jelöli ki.

Szervezetünk minden évben jelentős összegeket fordít a Schönherz Zoltán kollégiumban működő Simonyi Károly Szakkollégium szakmai köreinek támogatására: eszközvásárlásokra, tanfolyamokra. A szakmai fejlődés mellett fontosnak tartjuk, hogy a Schönherz pezsgő közéletét, kulturális és sporteseményeit is támogassuk. Rendszeres sportolási lehetőséget biztosítunk a kollégisták számára az alagsorban található, folyamatosan fejlődő konditeremben. A kollégiumban működő körök az Alapítvány felügyelete alatt álló Közös Pályázati Rendszeren (KPR) keresztül tudnak pályázni fejlesztési és működési költségeik támogatására.

A nemrég megalakult Schönherz Alumnival is szoros kapcsolatot ápol Alapítványunk, hiszen célunk az öreg és az aktív kollégisták egymáshoz való közelítése. Úgy gondoljuk, hogy az általuk átadott tapasztalatok sok segítséget nyújtanak a fiatalok munkájában; bízunk benne, hogy a jövőben is megőrizhetjük a kollégiumi élet színvonalát. A Schönherz Kollégiumért Alapítvány a hagyományos események megszervezéséhez anyagi támogatással, a rendszeres évfolyam találkozók létrejöttéhez pedig emberi erőforrással, szervezési segítséggel járul hozzá.

Ahhoz, hogy fenti céljainkat meg tudjuk valósítani, támogatásokra, felajánlásokra van szükségünk. Különböző szervezetekkel való aktív együttműködésünkön felül számítunk az SZJA 1%-okból befolyó összegre is, melyhez a támogatásotokat ez úton is kérjük. Adószámunk: 19014465-1-43.

Amennyiben kérdésed, ötleted lenne, az kuratorium@sch.bme.hu e-mail címen érheted el a kuratórium tagjait.